Z čínské kuchyně

1. října 2014 v 20:59 | Lola Kiss |  Moje téma týdne
Všichni víme, že existují čínské čtvrti, které dělají svému jménu čest. Kromě potravin, obchůdků a ochutnávek, se můžete setkat i s mluveným slovem. A kde jinde se učit cizí jazyk?

To ale není cílem článku, jde mi především o ochutnávky jídel. Shakespeare by nebyl potěšen, ale ne vše, co se nazývá sezamové nudle s kuřecím masem, je stejné.

Schválně jsem navštívila několik čínských restaurací a vyzkoušela, kde chutná kuře s restovanými nudlemi nejlépe.

První zastávku jsem měla v místní restauraci, kde jsem dostala jídlo během 15 minut. Cenově 65,- kč. A chuť? Celkem uspokojující.

Druhou restauraci jsem navštívila v Tescu, v Plzni, ale to byla hrůza! Malá porce a plastikové příbory. Br!

Dále jsem se stavila i v Praze, na Výstavišti, a ochutnala. Jídlo bylo na stole za 10 minut a obsluha dostala jedna s hvězdou. Cenově 75,- kč.

Další čínskou restauraci jsem prověřila v Tescu v Příbrami. Velká porce, cena 65,- kč, kovové příbory. Jen obsluha měla problémy s češtinou.

Další ochutnávka proběhla v Tescu v Sušici. Cenově (viz. Jídelníček), porce velká a obsluha obstála stejně jako v Příbrami.

Tak kam na dobrou čínu? Příbram a Praha.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama