Rychle, jen ne zdravě!

23. září 2013 v 15:09 | Lola Kiss |  Moje téma týdne
Jedete do práce a jdete pozdě, protože je pondělí ráno a vy jste zaspali. První zastávku si dáte u okénka McDonalda, kde si koupíte snídaňové menu a pak pokračujete v cestě do práce. Většina lidí si počká a nasnídá se v klidu v kanceláři, ale jsou mezi námi i takoví borci, kteří si jídlo vychutnají po cestě a neohlížejí se na nepořádek, který zanechají po mastném croissantu se slaninou.

V práci se cítíte sytí do chvíle, než si uvědomíte, že máte hlad, protože už je po dvanácté. Problém nastane v okamžiku, kdy nemůžete odejít z kanceláře a dát si vydatný oběd v restauraci o blok dál. Ráno jste přišli pozdě a šéf vám zkrátil pauzu na oběd. Co vám tedy zbývá? Fastfood! A úprkem zamíříte do další pobočky McDonald, kde vás znají a rychle vám podávají objednávku.

V práci do sebe naházíte další přesmažené jídlo s vysokým obsahem cholesterolu a nehledíte na následky, protože se vás netýkají. Tohle jídlo jíte přeci jen výjimečně, ne? Je to jednoduchá volba, ve které si řeknete, že si další den dáte čínu a svět bude rázem v pořádku. Jenomže tohle je omyl, kterého se běžně dopouštíme. (Ano, i já jsem se nechala zlákat fastfoodovým trendem.) Čínské restaurace, které tak hojně vznikají a rozpínají se téměř na každém kroku, jsou jen velkolepější formou fastfoodů. Myslíte, že to není pravda? Zklamu vás, je to tak - bohužel pravdu nechce nikdo slyšet.

Řetězce rychlého občerstvení se rozrůstají a budou vznikat i nové, neboť návykovost nezdravých jídel je vysoká. Přeci se říká: Je to nezdravé, a právě proto je to dobré. Jen málo kdo pak dodá: Všeho s mírou.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama